Translating Europe Workshop – Aarhus, Denmark

The Department of Communication and Culture at Aarhus University in Denmark, in collaboration with the European Commission Representation in Denmark and the Forbundet Kommunikation og Sprog is hosting a Translating Europe Workshop on the subject “Translation enriches Communication”.

Attendance can be in person or online.

Oversættelse og kulturtilpasning skaber værdi i den internationale kommunikation. På workshoppen får du et indblik i hvordan. Den gode oversættelse gør oversætteren usynlig, siger man. Det er ikke det samme som at sige, at oversætteren ikke fortjener synlighed og anerkendelse. Alt for mange lever i den vildfarelse, at al global kommunikation kan foregå på engelsk, og at kulturelle særkender er ligegyldige i kommunikative sammenhænge. Skulle det en sjælden gang ikke være tilfældet, klarer Google Translate og Microsoft Translator nok ærterne for os, tænker mange.”

Find out more from the Aarhus University website here.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.